FAQ’s

Hoeveel gaat het kosten?
Een huwelijksceremonie kost € 500,- , dit is inclusief 21% btw . Let op: de genoemde prijs is exclusief de leges en eventuele benoemingskosten die de gemeente oplegt. Die leges lopen overigens sterk uiteen. Zie ‘Tarieven’ voor verdere informatie.

Kan ik overal waar ik wil officieel trouwen? 
Nee. De gemeente bepaalt of er op een bepaalde plek getrouwd mag worden. De ene gemeente gaat hier soepeler mee om dan de andere gemeente. Wil je trouwen op een plek waar de gemeente geen toestemming voor geeft, dan kun je overwegen eerst in een gemeentehuis te trouwen ( op het gratis uur of d.m.v. een bescheiden ceremonie) en daarna op de plek van je keuze de ceremoniële huwelijksvoltrekking te doen. De eerste handtekening is formeel, de 2e emotioneel. Met de ceremoniële huwelijksvoltrekking ronden jullie het trouwen af. Dat is voor jullie de echte trouwdag. Een ceremonieel huwelijk is wel overal mogelijk. 

Hoe lang duurt een ceremonie? 
Dat hangt ervan af. Trouwen jullie op het gemeentehuis dan moeten we rekening houden met de door de gemeente vastgestelde tijd. Op locatie en bij een ceremonieel huwelijk ligt dat anders. Gemiddeld duurt een ceremonie ongeveer drie kwartier. 

Ja ik wil…! 
Word je enthousiast van deze website? En heb je het idee dat ik misschien de BABS ben die jullie huwelijk mag komen voltrekken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via Samendeliefdevieren@outlook.com

Volg mij ook op Social Media:
Instagram/Facebook: Cindyviertdeliefde